Gasilski tabor 2022

?Gasilski tabor 2022 ?

V Prostovoljnem gasilskem društvu Ig smo, po dveh letih prisilnega premora, ponovno organizirali gasilski tabor ?‍?, ki je potekal od petka 02.09.2022 do nedelje 04.09.2022. Tabora se je udeležilo preko trideset otrok.

V sklopu tabora smo izvedli različne aktivnosti. Po uspešni postavitvi tabora in večerji smo se odpravili na nočni pohod po našem kraju. Dan smo zaključili z druženjem ob ognju in krajo zastave. V soboto smo se po zajtrku z avtobusom odpravili v Ljubljano, kjer smo obiskali Gasilska brigada Ljubljana – Ljubljana Fire Brigade. Poklicni gasilci so nam razkazali svoja gasilska vozila in prostore. Po končanem obisku smo se vrnili nazaj na Ig, kjer smo hitro pojedli kosilo in se pripravili na težko pričakovano tradicionalno vodno drčo na Kremenici. Otroci so uživali in se drug za drugim večkrat spuščali po hribu. Ko se je pričelo počasi hladiti in mračiti smo jih komaj spravili nazaj v gasilska vozila.

Ob prihodu nas je presenetil še Janez Smole in otroke s konjsko vprego zapeljal okrog gasilskega doma. Po večerji smo si na velikem platnu ogledali filem in nato vsi izmučeni popadali v šotore. V nedeljo smo pregledali naša gasilska vozila in opremo, nato pa je sledil še gasilski zip line. Tabor smo zaključili s pesmijo in spustom zastave.

Celotni tabor se je večinoma odvijal pred gasilskim domom na Ig-u, ter v novih garažah. V času tabora so za animacijo poskrbeli številni naši mentorji – gasilci. Tako otrokom ni bilo dolgčas in so lahko brezkrbno uživali. Hvala vam ker ste si uzeli čas, voljo in energijo da smo skupaj pripravili otrokom res nepozabno doživetje??.

Hvala pa tudi našim donatorjem, ki so poskrbeli, da smo imeli veliko manj skrbi??. Ljubljanski potniški promet, ki je poskrbel za brezplačni prevoz otrok in spremljevalcev, Mesarstvo Blatnik in Pekarna Pečjak za hrano in okrepčila, Gasilska brigada Ljubljana – Ljubljana Fire Brigade, da smo vas lahko obiskali, prebivalcem Kremenice, da smo lahko v vašem kraju ponovno postavili našo vodno drčo, Ig MojaObčina.si za vodo pri drči. Hvala tudi staršem in ostalim??, ki ste donirali drva za kres, šotore ter sadje in ostale prigrizke. Iskrena hvala za vašo pomoč.

Z gasilskom pozdravom Na pomoč,

mentorji maldine PGD Ig