7.Gasilski tabor 2016

Optimized-DSC_0257_2.JPG

Ko bom velik bom gasilec

Tako kot vsako leto se je tudi letos odvijal tradicionalni ižanski gasilski tabor, ki ga je organizirala naša mentorica mladine Vesna Toni. Skupaj s pomočniki so ustvarili še en nepozaben tabor, ki se ga bodo otroci zagotovo radi spominjali.

 

Kar 40 otrok, starih med 3 in 16 let se je udeležilo letošnjega nepozabnega dogodka. Otroci so spoznali delo gasilca, opremo in vozila. Obiskati nas je prišel tudi letošnji poseben gost. S svojim štirinožnim prijateljem je večer popestril z predstavitvijo lovca. Obiskali smo tudi Paintball park Spyder, kjer so se tako otroci kot naši člani pozabavali na zelo barvit način.

 

Optimized-DSC_0513.JPG

Taborniški ogenj

Po vročih dnevih so se prilegle osvežilne in zabavne vodne igre. Vrhunec iger pa je bila seveda naša tradicionalna ižanska vodna drča, ki je bila letos še daljša in še bolj zanimiva. Ob večernih urah smo skupaj prepevali pesmi in se družili, ter greli ob našem taborniškem ognju. V poznih nočnih urah pa je požarna straža pazila, da tabor ne bi ostal brez ognja in zastave.

 

 

Doživetje je bilo čudovito in nepozabno. Otroci pa so večino dela naredili kar sami, saj so si tudi izven programa krajšali čas z različnimi športi in drugimi dejavnostmi. Sklenila so se nova prijateljstva in obnovila stara.

Optimized-DSC_0337.JPG

7. Gasilski tabor

Posebna zahvala gre Vesni Toni, vsem članom PGD Ig, ki so kakorkoli pripomogli k uspešnem taboru in pa vodstvu PGD Ig za zaupanje in podporo. Hvala pa tudi ižanski mladini, saj brez njih tabora ne bi bilo.

Fotograf: Gregor Bolha

Za več fotografij kliknite TUKAJ.