Požar stanovanjske hiše

Gorela je stanovanjska hiša v Iški. Požar se je pogasilo z notranjimi napadi. Ves ožgan material se je zmetalo pred hišo in ohladilo z vodo. Poškodovano streho se je prekrilo s polivinilom. Sodelovale so enote PGD Ig, PGD Iška vas, PGD Brest, PGD Tomišelj in PGD Vrbljene-Strahomer s skupaj 84 gasilci.

Florjanova maša

Na sončno nedeljo 5. maja 2013, smo se zbrali pred farno cerkvijo sv. Martina na Igu ob praznovanju našega zavetnika svetega Florjana. Zbralo se nas je cca. 120 gasilcev iz cele Gasilske zveze Ig. Po začetni postrojitvi smo v šalonu v spremstvu praporov odšli k bogoslužju, ki ga je vodil naš župnik g. Jože Pozderec. Pri sveti maši smo tudi gasilci aktivno sodelovali.

Po maši smo se po tradiciji zbrali v matičnih prostorih društva na pogostitvi ob kozarčku rdečega ali piva. Za odličen golaž je poskrbelo osebje gostilne Gerbec.

Predsednik PGD Ig:
Strle Tomaž

DSC_0740   DSC_0751

Požar na deponiji hlodovine

Ob cesti Ig-Škofljica je so goreli kupi drevja in vej namenjenih za izdelavo sekancev.Potreben je bil dodaten dovoz vode, zato so bile aktivirane še enote PGD Iška vas, PGD Golo in PGD Brest. 32 gasilcev je požar uspešno pogasilo in preprečilo, da bi se širil na preostali del deponije. Požgano drevje se je premetalo z dvigalom in ohladilo z vodo.

2013-05-04 14.50.57 2013-05-04 14.05.37