Evakuacijska vaja 2016 – Vrtec Ig Krimček

V sredo 18.5.2016 smo se gasilci prostovoljnega gasilskega društva Ig udeležili evakuacijske vaje vrtca Krimček. Otroci in osebje vrtca so morali ob požarnem alarmu zapustiti objekt varno in po načrtu, ter se vsi zbrati kar se da hitro na zastavljenem zbirnem mestu. Gasilci smo spremljali evakuacijo in nato preverili notranjost objekta.

Po končani vaji smo otrokom razkazali vozilo GVC 16/25, predstavili zaščitno opremo gasilca in njegovo delo. Za popestritev smo skupaj gasili in preizkušali sireno.

Optimized-IMG_0513.JPG

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

Za več fotografij kliknite TUKAJ.

Fire Combat Žužemberk

V soboto 14.5.2016 so se naši člani udeležili gasilskega tekmovanja dvojic Fire Combat v Žužemberku. Ekipi sta v svoji kategoriji (člani) od 33 ekip osvojili sledeči mesti:

7. mesto – Ižanska Pamža (Klemen Rotar in Žan Drnovšek)

10. mesto – Ižanska Lumpa (Gregor Toni in Benjamin Grabrijan)

Florijanova maša 8.5.2016

V nedeljo, 08. maja je bila na Igu v cerkvi Sv. Martina Florjanova maša. Organizacijo srečanja je prevzelo PGD Kot-Staje. Slovesnosti se je udeležilo 95  gasilcev iz vseh desetih društev Gasilske zveze Ig, katera delujejo v naši občini. Bogoslužje je vodil župnik Jože Pozderec in na začetku maše blagoslovil vsa gasilska vozila in gasilce.

florijanovamasa1.jpg

Odhod gasilcev v cerkev

Za več fotografij kliknite TUKAJ.