Gasilsko vozilo za gozdne požare

Gasilska oznaka: GVGP-2Optimized-IMG_0556
Vzdevek:  Starček
Model: TAM, TAM 110 T7
Nadgradnja: Ključavničarstvo Oblak d.o.o.
Posadka: 1+1

Gasilsko vozilo za gozdne požare uporabljamo predvsem na travniških in gozdnih požarih. Na kraj nesreče lahko pripelje dva gasilca in 1300 litrov vode. Vgrajeno ima tudi visokotlačno črpalko Rosenbauer.

 

Optimized-IMG_0554

Ima tri navijake z visokotlačnimi cevmi s katerimi lahko hitro posredujemo na kraju nesreče. Za manjše travniške in gozdne požare imamo tudi nahrbtni pihalnik, motorno žago, naprtnjače in požarne metle. Poleg  tega ima na strehi v kovčku tudi nekaj lopat, vil, kopač in ostalega ročnega orodja.

 

Ker vozilo nima veliko vode je velikokrat na intervenciji poleg njega tudi GVC 24/50. V primeru da je blizu kraja požara tudi potok, reka, jezero ali mlaka lahko tudi uporabimo muljno črpalko z tlačnimi B cevmi in sesalno košaro.Optimized-IMG_0567

Ker živimo ob robu barja se na travniških požarih ob vročih sušnih dnevih lahko vname tudi šota, zato imamo dodatne D, C in B cevi z ročniki s pipo. Posebnost je nova pridobitev. To je sabljasti ročnik.

Vozilo ima tudi agregat, ki nam lahko na kraju intervencije priskrbi lastno elektriko in možnost postavitve svetlobnega stolpa ob slabši vidljivosti.