Gasilsko vozilo s cisterno 24/50

 

Gasilska oznaka: GVC 24/50Optimized-IMG_0522
Vzdevek:  Florijan
Model: MAN, TGM 18.280
Nadgradnja: Gasilska vozila Pušnik
Posadka: 1+2

Gasilsko vozilo s cisterno ima 5000 litrov vode, 500 litrov penila in prostora za posadko treh gasilcev. Vgrajeno ima tudi visokotlačno črpalko Rosenbauer NH-30, z zmogljivostjo 3000 l/min pretoka pri 10 bar tlaka.

 

Optimized-IMG_0523

Vozilo uporabljamo predvsem v primeru, ko na intervenciji ni možnosti priklopa na hidrantno omrežje. Prav tako pa se ga uporablja za notranje napade, saj ima vozilo dva izolirana dihalna aparata, navijak z visokotlačno cevjo in pa dimovlek

Za reševanje iz višin uporabljamo 13 metersko lestev z oporniki in plezalno opremo. V primeru prometih nesreč pa nam prav pridejo tudi dvižne blazine, komplet lesenih zagozd in podlog, motorna rezalka in pa žični poteg z ostalo opremo (npr: škopci, verige, bremenski trakovi…).

 

Ker živimo v področju kjer so reke in jezera, je možnost tudi razlitij nevarnih snovi. Zato imamo v vozilu tudi pivnike, pivniška črevesa, zajemalne posode, ribiške škornje, potopne črpalke in napihljive čepe.

Optimized-IMG_0521

Vozilo ima možnost osvetlitve svoje oklice. Ker pa ima tudi agregat lahko po potrebi dvignemo svetlobni stolp in postavimo dodatne reflektorje.

GVC 24/50 ima prav tako na strehi vgrajen kovček v katerem so lopate, požarne metle, cevni mostički, vile, kopače in drugo ročno orodje. Poleg je vgrajen tudi vodni monitor.